Valami régi, valami új

Ön is szereti a műalkotásokat? Képes meglátni bennük a művész gondolatait, lelki világának rejtelmeit? Én bizony ilyen ember vagyok. Mióta az eszemet tudom festek, rajzolok vagy alkotok valamit. Ebből is élek, ugyanis van egy galériám, ahol kezdő, feltörekvő művészek, vagy diákok munkáit állítom ki, csupán azért, hogy esélyt adjak nekik és élményt nyújtsak a művészetet értő embereknek. Az elmúlt néhány évben sok ajánlat érkezett az általam kiállított művekre, így gondoltam egyet, és kitaláltam, hogy nem csupán kiállítom, hanem el is adom majd a képeket. Ezen kívül sok éve már, hogy régi képeket gyűjtök. Ezeket is ki fogom állítani és el fogom adni őket, mert az én örömömet már megleltem bennük, a gyűjtésükben. Itt az idő, hogy másoknak is örömet okozzanak ezek a képek. Biztos vagyok benne, hogy sok érdeklődő lesz a régi képeim iránt, és az újonc művészek is boldogak lesznek, hogy kis zsebpénzre tehetnek szert az eladott képeikből.

Ehhez a projekthez, viszont szükségem van egy cégre, egy saját vállalkozásra. Régebben már alapítottam egy céget, és most is ugyan annak a cégalapító és székhelyszolgáltató cégnek a segítségét fogom igénybe venni, azaz a Topcégalapításét. Bennük megbízom, ismerem őket és kifejezetten előnyös a szolgáltatás, amit nyújtanak.

Mielőtt belevágnék, tudnom kell, hogy mik ma a cégalapítás feltételei, hiszen amikor utoljára alapítottam, valljuk be, az nem mostanában volt már. Természetes, hogy minden részvevőnél lennie kell személyes iratoknak, személyigazolványnak, lakcímkártyának és adókártyának az alapításkor. Esetemben ez egyedül én vagyok, mivel ez egy egyszemélyes cég lesz. Mivel székhelyszolgáltatásra nincs szükségem, így rendelkeznem kell a saját székhelyemet igazoló hozzájáruló nyilatkozattal, amelyhez a formanyomtatványt a Topcégalapítás tud biztosítani. Az ügyvezetőségnek a feltételei a következők: cselekvőképes, nagykorú felnőtt lehet csak ügyvezető, ne legyen az illető eltiltva cégjogilag, és a foglalkozástól se, valamint ne legyen az adóregisztrációnak se akadálya. Plusz a cégalapítás feltételei közé tartozik a tiszta erkölcsi bizonyítvány, a büntetlen előélet is. Ahhoz, hogy valaki tulajdonos legyen már kevesebb a feltétel. A nagykorúság és a NAV-os eltiltás kivételével ugyanazok a feltételek, mint az ügyvezetőségnél.

cégalapítás feltételei

Számomra a cégalapítás feltételei mellett a jelenlegi költségek voltak még nagyon fontosak. Ennek is utána tudtam nézni egyértelműen a Topcégalapítás honlapján. Meg is találtam, hogy a cégalapítás az ügyvédi munkadíjjal együtt csupán 16.900 forintba kerül. A cégalapításhoz a tulajdoni lap 1000 forint, a cégalapítás illetéke és a közzétételi díj ingyenes.

A cég megalapítása nagyon egyszerű folyamat volt régebben is, és most is megbizonyosodhattam arról, hogy még mindig egyszerű, ha csak nem lett még sokkal egyszerűbb. A telefonos bejelentkezés után a kapott formanyomtatványokat kell kitölteni, majd visszaküldeni. Ezután egy személyes konzultációra kerül sor, ahol megtörténik az aláírás, a tanácsadás és az iratok átbeszélése. Természetesen mindez ügyvéd jelenlétében. Az okiratokat beadják a cégbíróságra, majd amint a cégbíróság bejegyezte az új céget, akkor értesítenek róla. Végül a végzést továbbítják a cégtulajdonosnak és a banknak is.

Ez a folyamat csupán néhány napot vesz igénybe, így az egész cégem megalakulására nem kell sokat várnom már. Az elhatározás meg van, a törzstőke is rendelkezésre áll, már csak a konkrét cégalapítás van hátra, amit a jövő hét elején meg is fogok ejteni. Majd szeretettel várok minden kedves érdeklődőt, műértő és műérző embert, akik szeretnék megcsodálni vagy megvásárolni az általam gyűjtött régi vagy a kezdő festők új képeit.