A szülinapi bulik mindig jó emlékek maradnak

Imádom a régi, fekete-fehér képek hangulatát. Az anyai nagypapám fényképész volt, így nem szűkölködik a családom anyai ága jó minőségű fotókban. Főleg a három lányáról csinált nagypapám előszeretettel fotókat, de a nagymamám és sok más rokon, barátok is szerepelnek a képeken. Anyukám gyerekkorában sokszor figyelte, ahogy a nagypapa a műhelyében dolgozik, ahogy előhívja a képeket, vagy éppen retusál, majd a kész kis fotók széleit cikkcakkosra vágja. Ő volt a szülővárosuk egyetlen fényképésze, úgyhogy a környék összes családja hozzá járt képeket készíttetni. Gyakran fotózott a városban is, az egyik holtágról és a hídjáról készült kép még ma is a bátyám szobájának a falán lóg.

Szeretünk a családommal leülni egy-egy nyugodt estén és régi fényképeket nézegetni, hallgatni a háttértörténeteiket. Találtunk pár szülinapos képet, az egyik az anyukám második születésnapján készült, nagyon aranyos. Egy csokitortát kapott rajta két gyertyával. Nemsoká megint születésnapja lesz, úgyhogy lehet számolgatni, hány év is telt el a kép elkészülése óta. Vagy talán fölösleges számolgatni, elég csak nosztalgiázni egy kicsit, visszagondolni a gyerekkori szülinapi zsúrokra, akár anyáéra, akár az enyémre, amikor olyan sok barátomat áthívtam és egész nap önfeledten játszottunk és sütit meg szendvicseket ettünk. Milyen izgalmas volt átadni és átvenni a gondosan becsomagolt ajándékokat, nézni az ünnepelt arcát, hogy mit szól a nagy gonddal kiválasztott ajándékok láttán. Nem mindig könnyű feladat eltalálni az ünnepelt ízlését, és hogy épp mire lenne szüksége vagy mire vágyik anélkül, hogy lelőnénk a meglepetést.

Már majdnem az utolsó pillanatban bukkantam rá egy olyan ajándékötletre, ami még sosem jutott eddig eszembe. Ki is fejezi, hogy mit gondolok anyáról, személyre szóló és ötletes, sőt, még hasznos is. Ez nem mást, mint egy póló, rajta Superman logóval , de a logóban az “S” helyett egy “Anya” felirat szerepel, mint szuperanya. Szerintem ez elég kifejező és jópofa ötlet. A lolmarkt.hu nevű oldalon találtam meg ezt a felsőt, amit egy barátnőm ajánlott, mert ő ott nyomtattatott a nővérének egyéni leánybúcsús pólókat.A lolmarkt.hu ugyanis egyéni pólók nyomását is vállalja, saját képeket, rajzokat, logókat is rányomtatnak kis és nagy mennyiségű pólókra egyaránt. Ezt személyesen az üzletben lehet megrendelni és meg is várhatjuk helyben, amint elkészül. A barátnőmék lánybúcsús pólója nagyon aranyosra sikeredett, nagyon jól festettek benne a buliban. Mondták, hogy milyen kényelmes pamut pólót használ a lolmarkt.hu, a minta is nagyon tartós, persze be kell tartani a mosási és vasalási előírásokat, így még tovább élvezhetjük a póló kiváló paramétereit.

lolmarkt.hu

Mondta a barátnőm, hogy előre gyártott pólókat is lehet kapni a lolmarkt.hu-n az üzleteikben is (amiből több van szerte az országban), de a webshopon keresztül is lehet rendelni. Rámentem az oldalra és láttam, hogy milyen sok kategória van. Nemcsak férfi és női pólókat, hanem kapucnis pulcsikat is lehet rendelni. Sőt, még saját logós vászontáskájuk is kapható, ami tökéletes bevásárláshoz, edzésre vagy akár mindennapi táskaként is használható. A női pólók kategória alatt is további témákat találtam: alkohol, állatok, család, explicit, feliratos, film, hobbi, internet, leánybúcsú (a férfi pólók között szerepes legénybúcsús is), magyaros, munka, páros, poén, születésnap és ünnepek. Volt egy menüpont, ahol az anyukáknak szóló pólókat gyűjtötték össze, és itt találtam meg a Szuperanya mintájú felsőt. Királykék, fekete és türkiz színekben választható, nekem a türkizre esett a választásom, az illik leginkább anyuhoz. Nagyon szép, élénk színe van, biztos voltam benne, hogy nagyon jól fog állni neki. A mérettáblázat alapján kiválasztottam a megfelelőt, ez nagy segítség volt, hiszen internetes vásárlás esetén elég rizikós a méretválasztás.

Két munkanapon belül kiszállították a pólót GLS futárszolgálattal. Kifogástalan volt a csomag, a póló minősége is tökéletes volt, pont, mint amire számítottam. Be is csomagoltam (bevallom, előbb felpróbáltam és tényleg nagyon kényelmes volt), aztán jól eldugtam az ágy alá egy dobozba. Ott vár addig, amíg el nem jön anyu szülinapja. Majd talán egy későbbi bejegyzésben beszámolok róla, hogy mekkora sikert aratott az ajándék.