A régi idők fotói inspiráltak engem új cipő vásárlására

Már egészen kicsi gyerekkorom óta megszállottan rajongok a történelem iránt. Hol az ókori Egyiptom, hol az ókori Görögország nyűgözött le, de ahogy egyre több korszakot ismertem meg, újabb és újabb érdekességeket találtam minden évszázadban. Sőt, évtizedben! Ilyen szempontból a 20. század rendkívül eseménydús volt. Ott volt természetesen a két világháború, a gazdasági válság, az 56-os forradalom és végül a vasfüggöny lebontása. Engem különösen a 20. század első fele hoz izgalomba, a 20-as 30-as évek hangulatát csodásnak találom. Ezekről leginkább a fennmaradt régi fotókról és filmekről, felvételekről tudhattam meg többet. Imádom azokat a ruhákat, kalapokat, azokat a rövid bob frizurákat. A nők ruházata hatalmas változáson ment keresztül a 10-es évekhez képest, és ezt a fotók nagyon jól bizonyítják.

Aztán jöttek a 40-es évek, a háború, de az emberek kedvét még ez sem tudta megtörni. Amit ebből az időszakból különösen kedvelek, az a tánc és a zene. Én magam is a történelmi érdeklődésem miatt kezdtem el swing táncolni, hogy kicsit átélhessem én is az akkori hangulatot. Így esett, hogy amikor Budapestre költöztem, kerestem is egy tánciskolát, ahova járhatok órára. És Budapesten szerencsére amúgy is szoktak kifejezettem ilyen swing zenés és táncos bulikat szervezni, amiknek állandó látogatója vagyok.

Persze a kényelmes táncoláshoz kényelmes ruházatra, de leginkább kényelmes cipőre van szükség. Volt is egy nagyon jó kis vintage stílusú cipellőm, aminek még egy pici sarka is volt, de sajnos ezt az évek alatt teljesen elnyűttem, és már alig használható. Itt volt hát az ideje annak, hogy újat keressek. Elsőként az interneten kezdtem nézelődni, és pár kattintás után a Cipő Market oldalán találtam magam. Már a név alapján is tudtam, hogy a legjobb helyen járok.

Aztán amint felugrott a nyári vásárt hirdető kis ablak a főoldalon, elkerekedett a szemem, és még biztosabb lehettem abban, hogy a Cipő Market lesz az, ahol az új táncos cipőmet megtalálom. Most ugyanis 30, sőt akár még 70%-os kedvezménnyel is vásárolhatunk innen! Na hát ezeket látva egyből bele is vetettem magam a kínálat felmérésébe.

Van itt aztán minden, női és férfi félcipő, csizma, szandál és papucs, bakancs és bokacsizma, de még gyerekek számára is találhatunk itt jó minőségű lábbeliket. Aki pedig az egyéb kiegészítőit is egy helyről szeretné beszerezni, annak is kedvez a Cipő Market. Kapható itt még ugyanis öv, pénztárca és táska is. Engem most azonban elsősorban leginkább a félcipők és a szandálok érdekeltek.

Cipő Market

Rá is mentem a női cipő fülre, ahol egyből elém is tárult a sok csodás cipő. A találatok mellett különféle szűrőket találhatunk, ahol be tudjuk állítani, hogy milyen tulajdonságok érdekelnek minket. Kereshetünk szín, méret, márka, ár, a kedvezmény mértéke, sőt, még a sarokméret alapján is. Ez most nekem kifejezetten jól jött, hiszen a swing tánchoz jól esik egy pár centis kis sarok, de nem jó, ha túl magas, mert még a végén az ember orra bukik miatta. Én be is állítottam hát egy 4 és 6 cm közötti sarokmagasságot, és még így is legalább 6 oldalnyi cipőt dobott ki nekem a Cipő Market. Ezt már aztán nevezem! Micsoda kínálat!

Ahogy görgettem lefelé a találati listán, találtam is egy tetszetős, masszív sarkú, nagyon kényelmesnek tűnő Jana márkájú pántos cipőt. Ez a cipő is olyan vintage stílusú volt, kicsit még hasonlított is arra, amit mostanában hordok a táncórákra. Tökéletes! Négyféle színben elérhető – kék, fehér, fekete és barna kivitelben – és úgy láttam, hogy a barnából még pont van is a méretemben. Ennek nagyon megörültem, hiszen úgyis a barna tetszett meg a legjobban. Be is tettem a kosaramba, de valahogy azt éreztem, hogy nem tudom ilyen könnyen letudni a vásárlást. Valami késztetett, hogy még nézelődjek tovább.

Még jó, hogy tovább nézelődtem, mert szembe is jött velem egy csodaszép Tamaris fűzős magassarkú cipő, ami szintén barna volt, és még jobban is tetszett, mint az, amit már beraktam a kosaramba. Itt gondolkodóba estem… Megvegyem csak ezt a fűzős cipőt, vagy esetleg vegyem meg a pántosat is? Elvégre is nem árt, ha tudom váltogatni őket, így talán hosszabb életűek is lesznek, ha nem mindig ugyanazt használom. Végül tehát 2 termék volt már a kosaramban. Elvégre is most épp mindkettő akciós, ráadásul nem is kicsit, így nem kell, hogy lelkiismeret furdalásom legyen a költekezés miatt. Hiszen amúgy is olyan ritkán járok vásárolni. Szóval sikerült meggyőznöm magam, hogy a jó döntés, ha mindkettőt megveszem. Na, igen ám… csak hogy nem egyszerű ennyinél megállni! A belső hang most azt mondta nekem, hogy nézzem meg a táskákat is. Én pedig követtem ezt a hangot, és átkattintottam a táskákra.

Nos, a cipőket látva cseppet sem lepett meg, hogy a táskák között is szuper minőségű és szépséges darabok vártak engem. Itt is hasonlóan neves márkák fogadtak, mint Jana, Marco Tozzi, Tamaris, Anekke, Nike, Bugatti, és még sok más. Kiváló minőségű olasz táskákat is találhatunk a Cipő Market készletében. Nem csak cipő áruház tehát ez a webshop, hanem igazából mindenféle bőr (és nem bőr) kiegészítő megtalálható a kínálatukban. Nyálcsorgatva néztem a sok dizájnos táskát, de végül nemet tudtam parancsolni magamnak, és megálltam, hogy ne rakjak még több cuccot a kosaramba.

Mielőtt leadtam volna a rendelésem, meg akartam nézni, hogy miként zajlik a fizetés és kiszállítás, valamint hogy milyen lehetőségeim vannak abban az esetben, ha valamelyik cipő nem passzolna a lábamra. Bár az oldalon található mérettáblázat segítségével szerintem sikerült pontosan belőnöm, hogy mekkora méret kell majd. Itt konkrétan márkánként le volt bontva, hogy melyik méret mekkorát is jelent.

A szállítás egy termék rendelése esetén 1-2 munkanap, ha viszont többet rendelünk, akkor 1-4 munkanapra is kitolódhat, ami még így is nagyon korrekt idő. A szállítás díja egységesen 1000 forint, még akkor is, ha utánvéttel fizetünk, ami roppantul kedvező. 60.000 forint feletti rendelések esetén viszont már egyáltalán semmilyen kiszállítási költség sem terheli a vásárlót. A szállítást egyébként a GLS futárszolgálat végzi, aminek külön megörültem, mert velük nekem eddig még csak jó tapasztalatom volt.

Ha nem tetszene a rendelt termék, vagy valamilyen sérülést észlelnénk rajta, az elállás jogával élhetünk. Ekkor csak ki kell töltenünk egy elállási nyilatkozatot, és azt továbbítani a Cipő Market felé. Ha ezzel, vagy bármi mással kapcsolatban akadna még kérdés, akkor az ügyfélszolgálatuknak írhatunk emailt, és a kollégáik munkaidőben válaszolnak rá.

Még utolsó lépésként a rendelés előtt azért el akartam olvasni a Rólunk részt is, ahonnan megtudhattam, hogy a Cipő Market Magyarországon elsők között kezdett bele cipők online árusításába, tehát nagy múlttal és rutinnal rendelkeznek. Több infó nem is kellett nekem, leadtam utánvéttel a rendelésem. Most pedig csak türelmetlenül várom, hogy a futár a hét folyamán megérkezzem a cipőimmel. Már alig várom, hogy tánc közben, élesben is kipróbálhassam őket. Köszönöm, hogy vagy, Cipő Market!