Sokat utazom régi fényképekért is

Aki egy ideje követi ezt a blogot, az jól tudhatja már, hogy nagyon szeretem a régi dolgokat, az antik tárgyakat, és a régi képeket is persze. Nem csak a sajátjaimat tartom becsben, amik régi csalási fotók, hanem gyűjtöm is őket.

Engem általában is érdekelnek a régi fotók, még az olyan embereké is, akiket nem ismertem, és nem tudom kik. Ez még izgalmasabb tud lenni, mert akkor az ember találgathat. De persze nem tudsz csak úgy bemenni egy boltba, hogy te régi képeket akarsz venni, ehhez speciális helyeket kell találni ahol rálelhetsz ilyen dolgokra.

Én például az ócska piacokra is ki szoktam menni, és nagyon jó helyek erre a vidéki piacok is. Ezért az utóbbi időben elkezdtem járni az országot, és megnézni, hogy a kisebb városokban mi kapható. Mivel a vidéki emberek kevésbé dobálják ki a dolgokat, akár ott akár több régiség is akad.

De elmenni mindig vidékre nem olcsó dolog, egyrészt ott van a benzin ára, de gyakran az autópályán megyek, ha messzebb van a város. És az utazásra költött összeg így egyre nagyobb lett. Erre akartam megoldást találni.

És találtam is, mert rájöttem, hogy ha már úgyis annyit vagyok vidéken, akkor akár éves autópálya matricát is vehetek. Könnyen el tudtam intézni a következő oldalon: Magyarországi Autópálya matrica vásárlás online 2019

Így komoly összeget spórolhatok, és bármikor elmehetek bármilyen vidéki város piacára régi képeket keresni.