Mit találtam a régi képek között

A házban nagytakarítást csináltunk, amikor egy dobozban rengeteg régi képet találtam. Képek a nagyszüleimről, szüleimről, gyerekkori fotók, és nagyon meglepődtem, mert a képek között volt egy cetli, amire egy konkrét szervizszolgáltatás volt tollal ráírva, és mögé egy weboldalcím. Felkeltette az érdeklődésemet, főleg azért, mert egy ilyen váratlan helyzetben és helyen találtam meg.

Ez volt a cetlire írva: Apple gyorsszerviz garancián túl – kijelző csere, akkumulátor csere, amivel eljutottam arra a weboldalra, ami szintén a cetlire volt írva. Még akkor nem tudtam, hogy kitől származik a cetli, és hogy került a régi képek közé, de gondoltam, ránézek miről is van szó, meg amúgy is az Apple-t preferálom én is.

Ha a linkelt weboldalra eljutunk, ezeket a kategóriákat láthatjuk: IPHONE, MACBOOK, APPLE WATCH, IPAD. Az első kategórián belül a különböző típusok vannak, mint például IPhone 14 Pro Max, IPhone 14 Pro, IPhone 14 Plus, vagy IPhone 14, de ez csak néhány a sok közül. Nekem utóbbi van, az IPhone 14, ezt néztem meg elsőkörben, ennek kapcsán milyen szervizek lehetségesek.

Volt már korábban, hogy szervizelni kellett a készülékemet, és az a szerviztevékenység a felsoroltak között is megtalálható, így össze tudtam hasonlítani, hogy ezen a weboldalon sokkal jobb az ár. Azt is megtudtam, hogy azért érdemes az LCD FIX Allee-t választani (akik a weboldal működtetői is), mert nem szükséges bejelentkezni a szervizhez, a kijelző csere 1 órán belül megtörténik, az akkumulátor csere pedig 30 percen belül készül el. Ezek azért elég meggyőző érvek! Plusz információk, hogy foglalkoznak használt mobiltelefon megvásárlásával, eladásával, és lehetséges tőlük vásárolni kiegészítőket, tartozékokat, és üvegfóliákat.

A szerviztevékenységeknél leírják, mennyi a javítási idő, és az adott javításra hány hónap garanciát vállalnak. Kiválaszthatjuk, hogy személyesen érkezünk – tehát elvisszük személyesen hozzájuk a javítani kívánt készüléket -, vagy igénybe vesszük a Wolt szervizfutár szolgáltatását. Utóbbival én itt találkozom először, de egy nagyon szimpatikus megoldás, az biztos. Sokaknak kényelmes lehet. Rendelkeznek egy minden nap elérhető technikai ügyfélszolgálattal, aminek úgynevezett hívásfogadási idejét leírják a honlapon. Ezt fontos megnézni, ha telefonálni szeretnénk, hiszen ezen keresztül fogadják a hívásokat.

A javítások szerintem minden esetben nagyon gyorsak, ez köszönhető annak, hogy azok az alkatrészek, amik a javításokhoz szükségesek, általában raktáron vannak. Ha olyan helyzet adódna, hogy valamelyik alkatrész nem lenne náluk azonnal, még úgy is a következő munkanapra vállalják a telefon javításának elkészültét. Személy szerint, ha én biztosra akarnék menni, akkor mielőtt elvinném a készüléket, megérdeklődném telefonon keresztül, hogy a szükséges szervizhez van-e készleten alkatrész.

Az iPhone 12-nél is megnéztem, hogy mikre van lehetőség. Ez azért érdekelt, mert a nővéremnek ilyen telefonja van. Itt már több javítási tevékenység látható, egyes szervizelési tevékenységnél leírják, hogy mennyi időn belül készül el. Itt találkoztam olyan javítási opcióval is, amiről nem is gondoltam, hogy lehetséges. És hozzá kell tennem, hogy ezen típusú készülékek javítása hallatán szerintem sok mindenki arra gondol először, hogy biztos sok költséggel jár, de látva ezeket az árakat, nagyon korrektek.

A MACBOOK kategóriáján belül is nagyon átláthatóan fel vannak sorolva, hogy milyen készülékek esetében lehetséges a szervizelés. Megtudható, hogy egyes készülékeknél milyen lehetőségek vannak. Ennél a kategóriánál már természetesen van olyan, ami magasabb árkategóriába sorolható, mondjuk egy telefonos javításhoz képest, de összehasonlítva más cégek áraival, és figyelembe véve azt, hogy milyen feltételekkel csinálják a javításokat, nálam ők a befutók. A javítási idő itt is extrém gyors.

Még az ,,IPAD” kategóriáját szeretném kiemelni, ahol az előzőekhez hasonlóan, itt is mindegyik konkrét típusnál fel van tüntetve maga a tevékenység, illetve a javítási költség. Az összegekről nem írnék, ugyanis ott mindig az éppen aktuálissal, érvényessel kell, hogy tisztában legyünk, de mindenki megtalálja az árakra vonatkozó kérdését, ha megkeresi a pontos készüléktípusát.

A kategóriákat átböngészve azon gondolkodtam, hogy igazából ennél a weboldalnál minden megvan ahhoz, ami az én nézetemben szükséges egy sikeres webáruházhoz. Egyszerű tájékozódás, áttekinthetően elrendezett menük, átlátható és kényelmes fizetési folyamat, képekkel való illusztrálás. Ezek a jellemzők nagyon meghatározóak a weboldal első benyomásánál is.

Az Iphone akkumulátor cseréről írnék egy kicsit bővebben: ezt a szervizt úgy oldják meg, hogy a csere után a készülék hibakódmentes lesz, nem maradnak hibaüzenetek. Az az általános, hogy egy Iphone készülékben akkor van szükség az akkumulátor cseréjére, ha tapasztaljuk, hogy a készülék a teljes feltöltése után már nem bírja olyan sokáig, mint korábban, vagy elkezd hirtelen merülni, de lehetnek más egyéb, hasonló intő jelek is. Az mondják, ha az akkumulátor teljesítménye 80% lesz, vagy attól alacsonyabb érték, akkor már megérett a csere. Ezt egyébként meg tudjuk nézni a készülékünkben, hogy hány százalékos az akkumulátor. Az új akkumulátorral a telefonnak egy töltéssel ki kell bírnia egy teljes napot, és én is azt gondolom – úgy, hogy már volt tapasztalatom akkumulátor cserével -, hogy egy új alkatrésszel a telefon szinte olyan lesz, mintha új lenne.

Miben hátrányokkal járhat, ha már nem megfelelő a telefonunk akkumulátora? Nehézkessé válik az állandó kapcsolattartás – hiszen ha lemerülünk, mondhatni elérhetetlenné válunk -, lassíthatja a munkánkat, tanulási folyamatunkat, utazás alkalmával kényelmetlen helyzeteket idézhet elő, egy esetleges vészhelyzetnél meggátolhatja a segítségkérést, de akadályt jelenthet mindenfajta kapcsolattartásnál, és rengeteg egyéb helyzetben. Az én nézetemben egy nem megfelelően üzemelő készülék hatalmas hátrányt jelenthet a mindennapjainkban, ezért javasolt időben gondoskodni róla.

Ezeken kívül minden lényeges információ fel van tüntetve a honlapon. A cég telefonos elérhetősége, email címe, üzletük címe, és nyitva tartásuk is. Bár nem szervizhez kapcsolódik, de meg kell említenem, hogyha valaki megadja az email címét, akkor kedvezményesen vásárolhat a webáruházukból, vagy személyesen. Egy ilyen kedvezményezés a vállalat részéről azért előnyös, mert bevonzza a vásárlókat (hiszen az ilyen fajta kedvezmények vonzóvá, szimpatikussá teszik a webáruházat), növeli a vásárlói hűséget, versenyelőnyre tesznek szert általa a konkurenciával szemben, és mindezek által növelik a bevételi oldalt.

Utólag kiderült, hogy a ,,Apple gyorsszerviz garancián túl – kijelző csere, akkumulátor csere” feliratos cetli a nővéremtől származik, aki egy ajánlás után készítette a cetlit, és tette be a régi képek közé, gondolván ott biztos meglesz. Amikor elmeséltem neki a sztorit, jót nevettünk az egészen, mert ő már el is felejtette ezt a kis cetlit. Mint ahogy azt később megtudtam, egy kedves ismerősétől kapta az ajánlást, aki nagyon-nagyon dicsérte ezt a céget. Én is elmondtam neki, hogy miket tudtam meg a cégről, magáról a szolgáltatásokról, az árakról, ezt követően pedig megbeszéltük, hogyha javításra lesz szükség, akkor hozzájuk fogjuk vinni a készülékeinket.