Egy régi kép láttán én is belevágtam a motorozásba

Egyik vasárnap átmentem a szüleimhez, jött a tesóm is. Vasárnapi családi ebédet tartottunk. Mivel már mind a ketten kirepültünk a fészekből, ezek az ebédek azok, ahol a család egybe tud gyűlni. Amikor legutoljára ott voltunk, ebéd után előkerültek a régi családi képek. Az egyiken apukám a barátaival motoros túrán volt, éppen a motor előtt pózolva vigyorogtak a kamerának. Elkezdtünk aztán beszélni a motorozásról. Apukám ódákat zengett róla. Fiatalkorában nagyon sokat járt motorozni a barátaival, gyakran mentek túrázni motorral is. Aztán, amikor a tesómmal már mi is megszülettünk, abbahagyta a motorozást. Leginkább azért, mert anyukám kérte, mindig féltette apukámat, amikor motorozni mentek. Végül a szokásos dumával rávette őt, azt mondta, hogy „Ugye Te sem szeretnéd, hogy a gyerekek apa nélkül nőjenek fel?” Apukám pedig erre a kérdésre egyből válaszként eladta a motorját, és abba is maradt a motoros karrierje. Ha lehet ezt így mondani.

Engem viszont már korábban is érdekelt a motorozás, emlékszem, akkor is beszélgettünk erről, amikor én kisebb voltam. Nem jutottam el akkor sem addig, hogy végül rávegyem magam, és letegyem a jogsit. Ez a pillanat az ominózus vasárnapi ebéd után jött el. Úgy döntöttem, hogy ideje belevágni, úgyis régóta érdekel már a dolog, egyszer élünk, így most is a motoros jogsim megszerzésén ügyködöm. Az oktatóm szerint nem vagyok béna, úgyhogy van még remény. Anyukám nem volt oda az ötletért, de ő sosem olyan anyuka volt, aki erőszakosan meg akarta volna bármikor is mondani, hogy mit csinálhatok, és mit nem.

Nézelődni kezdtem az interneten, miután az ebéd után akkor hazamentem. Valahogy rátaláltam a sixgear.eu nevezetű weboldalra, ahol motoros ruhákat lehet vásárolni. Akaratlanul is nézelődni kezdtem, csak azt vettem észre, hogy a kezem szinte magától kattintgat. Rátaláltam egy nagyon király motoros kesztyűre. Nem tudom a mai napig sem, miért nézegettem motoros ruházatot, mikor még a jogsim sem volt meg, sőt, még mindig nincs. De nagyon tetszett, amit az oldalon találtam, valószínűleg ezért nézelődtem.

Ez egy nyári kesztyű volt, ami ötvözte a textilt és a bőrt. Szerintem pont ez volt az, ami annyira megtetszett nekem benne. Leírást is találni az oldalon a termékek mellett, így azt is megtudtam, hogy a kézfején keményprotektorok vannak, míg a tenyerén műanyag protektor van, ami biztosítja a biztonságos motorozást. Emellett pedig az ujjain szellőző protektorok vannak, és a tenyérrészen párnázott marokerősítő van. Igazán jól hangozz, megnéztem utána a kabátokat és a nadrágokat is. de mondom, még mindig nem tudom, miért nézegettem őket.

Szerencsére viszonylag hamar észbe kaptam aznap, és nem ment el a nézelődéssel az egész délutánom. Utána egyből megnéztem az interneten, hol érdemes motoros jogsira jelentkezni. Amit azóta is csinálok, már nincs sok hátra. Remélem, minél hamarabb meglesz a jogsim, és akkor én is csatlakozhatnék valamilyen motoros csoporthoz és újraalkothatnám apukám régebbi képét.