Utazni, nem csak képzeletben

A minap épp megint elvágyódtam valahova, nem csoda, hisz a koronavírus-járvány már bő egy éve átírja az életünk forgatókönyvét. Egyelőre nem marad más, mint az internet, és a nézelődés. Ebben nagyon jó vagyok, hisz lassan úgy ismerem az általam vágyott úti cél, mint a tenyeremet. Ilyen Thaiföld is, remélem, hogy egyszer eljutok oda.

Fotókat nézegetek, úti beszámolókat, blogokat olvasgatok és képzeletben már ott is vagyok Dél-Kelet Ázsiában és szívom magamba a bangkoki levegő fűszeres illatát, együtt pezsgek a zsibongó tömeggel. Fáradt tagjaimat pedig masszázzsal nyugtatom. Eddig nem is tudtam, hogy a thai masszázst az UNESCO a szellemi világörökség részévé választotta. Thaiföldön közel 1000 tradicionális orvosi klinika van bejegyezve, és több mint négyezer fürdőben és masszázsszalonban masszíroznak. A hagyomány szerint még Buddha orvosa tette le a thai masszázs alapjait, az időszámításunk előtti 5. században, de az biztos, hogy a thai orvoslás ötvözi az indiai, kínai és dél-kelet ázsiai módszereket. Ez a több mint ezer éves gyógyító eljárás pedig szerencsére már nem csak Ázsiában érhető el. Hanem például Budapesten is.

thai masszázs

A Karma Thai Masszázs két helyszínen is várja a vendégeket. Egyre több időt töltünk a mindennapokban a számítógép előtt, ez a testhelyzet pedig nem valami jó a gerincnek, az izmainknak. A thai masszázs ezért jó, hisz amellett, hogy felfrissülve, kipihenve távozunk a masszázságyból, még az egészségünkért is tettünk valamit. A masszázs ötvözi az akupresszúrát és az indiai Ájurvéda elveit, ami elég izgalmasan hangzik. Ez egy száraz masszázs, ami a végtagoktól a törzs felé halad, de a Karma Thai Masszázsban nem csak ilyen módon tudunk felfrissülni. A Karma Thai Masszázs honlapján nagyon sokféle masszázs közül lehet választani, de ha a leírások alapján nem tudunk, akkor személyesen segítséget is kapunk, hogy a nekünk legjobban megfelelő masszázst kapjuk meg.

Lehet például talpmasszázsra is előjegyezni, ami nem csak frissít, hanem gyógyít is. Hisz a talpmasszőr megtalálja azokat a reflexpontokat, amelyek egy-egy szervünkhöz kapcsolódnak, és ha itt elakadást, csomót észlel, akkor tud rajta dolgozni. Lehet, hogy kicsit fájdalmas az elején, de a hatását már nagyon sok szakember bebizonyította. És utána pedig tényleg megkönnyebbültség járja át az embert. Ilyenkor pedig már nincs mit mérlegelni, hisz gyógyszerek és fájdalmas kezelések helyett sokszor már a talpmasszázs is nagy segítség a bajban.

A hát, a nyak, a váll problémái is mindennaposak, nyilván köszönhető ez annak, hogy egyre többet ülünk a számítógép előtt, nem épp helyes testtartással. Kókuszolajos és gyógynövényes masszázs is szerepel a Karma Thai Masszázs kínálatában. Ez pedig már tényleg hab a tortán, hisz a Thaiföldön tradicionálisnak számító fűszerek illatában már Ázsiában érezhetjük magunkat. A legjobbat majdnem el is felejtettem: minden nap este fél 10-ig vannak nyitva, így azok is bátran tudnak időpontot foglalni a https://karmathaimasszazs.hu oldalon, akik sokáig dolgoznak, esetleg túlóráznak, és nem tudják, hogy mikor végeznek. Nem muszáj azonban egyedül mennünk, masszíroztathatunk párban, ami egy klassz közös program a rohanó hétköznapok végén. Ha pedig valakit szimplán meg akarunk lepni a masszázs élményével, akkor ajándékutalványt is lehet vásárolni, amit akár személyesen, de akár online is átadhatsz. Szerencsére ebből is elég nagy a választék, vannak több alkalmasak, vannak szabadon választható masszázsosak, vannak kötöttek, de a lényeg, hogy bárkinek is adod, ha elmegy egyszer a Karma Thai Masszázs szalonjába, új emberként fog kilépni az ajtón.

Ez pedig már majdnem felér egy thaiföldi utazással.