Nem lehet farsang jelmez nélkül! És ezt a fotók is bizonyítják

Farsang közeledtével minden gyerek izgatottan készülődik, hogy ő lehessen a legszebb és legötletesebb jelmezben. Ilyenkor mindenki bebújhat annak a bőré aki szeretne lenni. Akár királylány, akár szuperhős, a gyerekek képzelete határtalan.

A kislányomat is elkapta ez a hullám, hogy ő pedig kitalálja a legjobb jelmezt és akkor mindenki megcsodálja. Sokat ötletelt hogy milyen ruhát szeretne. Mondtam neki, hogy ne legyen túl bonyolult, mert sajnos nincs akkora kézügyességem mint néhány anyukának, és varrni sem tudok. Ennek ellenére persze hogy egy nagyon bonyolult Elza jelmezt szeretett volna, az egyik manapság a gyerekek körében menő rajzfilmből, a Jégvarázsból.

Én is láttam az a mesét, kedves története van, és kifejezetten tetszik, hogy nem a királyfi menti meg a végén a történetet. Szerintem jó hatással van a mai lányokra, hogy hallanak ilyen történeteket, nem csak a klasszikus “a királykisasszonyt megmenti a hős lovag” típusúakat.

Elkezdtem gondolkodni, hogy hogyan is lehetne kivitelezni egy ilyen bonyolult jelmezt. Mert a rengeteg tüll, a nagy szoknya komoly szaktudást igényel. Mondtam a lányomnak, hogy nem biztos hogy menni fog, vagy olyan lesz mint a mesében, nem választana-e esetleg valami egyszerűbbet. Lehetne például bankrabló ami csak egy csíkos póló meg egy maszk. Vagy lehet virág is, van egy nagyon szép piros ruhája ami egy zöld harisnyával kiegészítve teljesen virágnak néz ki. De ő nem tágított.

Később, este felé odahozta nekem az egyik fotóalbumot, amit néha szoktunk együtt nézegetni, és rábökött az egyik fényképre. Én voltam rajta kislány koromban nagy habos-babos ruhában. Kérdőre vont, hogy neki kiért nem lehet Elza jelmeze, ha nekem lehetett anno olyan szép nagy ruhám. Mondtam neki hogy azon a képen koszorúslány vagyok ez esküvőn, és nem és csináltam a ruhát hanem vettük. Viszont erről eszembe jutott valami. Hogy ha a Jégvarázs tényleg ennyire népszerű, akkor biztos lehet kapni jelmezeket is hozzá.

Rákerestem az Elza jelmezekre,és találtam egy tök jó weboldalt, ahol rengeteg különböző Elza jelmez volt. De tényleg, nagyon sok, ruháktól kezdve parókáig, meg minden kiegészítőig. Megmutattam a lányomnak egyet amit szimpatikusnak találtam, hogy ilyenre gondolt-e. “Ez Anna jelmez anya, én Elza szeretnék lenni aki a testvére!”-válaszolta. De egy kis keresgélés után megtaláltuk azt amit igazán szeretett volna.

Kiválasztotta az egyik jelmezt, és hozzá egy fehér parókát, mert hát Elzának fehér haja van ugye, nem holmi barna. Nekem is tetszett a ruha, az biztos hogy én nem tudtam volna ehhez hasonlót sem összehozni otthon. Gyönyörű kék volt és a földig ért. Tiszta előkelő báli ruha. Még hópehely díszítés is volt rajta.

Megrendeltük, és ami nagyon jó volt, hogy 20.000 forint felett ingyenes volt a szállítás. Mivel a GLS szállított, meg is érkezett a csomag 2 napon belül. A lányom nagyon örült neki, csak úgy ragyogott a boldogságtól. És a ruha, mintha ráöntötték volna. Gyönyörűen festett benne és büszkén járkált ide-oda. Izgatottan várta a farsangot, és tényleg ő volt a legszebb, az egyszer biztos.

Örültem hogy megtaláltam az elza jelmezt, mert tényleg megérte hogy annak öltözött aminek igazán szeretett volna. És annyira boldog volt! És emiatt én is boldog voltam. Meg büszke is voltam rá, hogy emlékezett a fényképre, amit én már régen elfelejtettem.