Gyors jegyzetelés, bukósisak akció

Máskor mindig van kéznél papír, ha kell, most bezzeg nincs. Van ami meg tudok jegyezni, de van, amit nem. Mondjuk, a telefonszámokban nem vagyok túl jó.

A listák

scripture-960538_640Van egy helyes kis faliújságom a konyhában, és erre szoktam feljegyzetelni mindent, hogy ne felejtsem el. Valahogy úgy érzem, ahogy öregszem, úgy felejtek én is egyre jobban. Persze nem dátumokra gondolok, meg hogy hol lakom, az nem lenne annyira jó, viszont ha öt dolgot kell venni már a boltban, nem biztos, hogy az összes eszembe jut.

Ma már mindenre listát írok, hogy tényleg ne maradjon le semmi sem. Eleinte inkább fecniztem, de miután sokszor elhagytam már, vagy otthon felejtettem, így inkább a telefon memóriájába jegyzetelek. Hogy mit? Mindent. Van bevásárló listám. Ez úgy néz ki, hogy elkezdtem írni egy listát arról, amiket szoktam vásárolni. Aztán egy kis négyzetet tettem elé, amit ha szükséges ki lehet pipálni. Így amire szükségem van, ami éppen elfogyott, kipipálom, így tudom, hogy azt vennem kell. Ez azért is praktikus, hiszen van amit máshol vásárolok, nem a megszokott bevásárló helyemen. Így amit nem kapok meg, vagy egyszerűen máshol veszem meg, nem veszem ki a pipát. A többi lista is hasonló, de persze van olyan is, amit heti rendszerességgel módosítok, hogy épp hová kell menni. Boltba, bankba, vagy mondjuk postára.

Miért kell felírni

Ha valami lemarad, az olyan, mintha nem is kerülne fel, az biztosan el sem lesz intézve. Ha szabaddá tudom tenni magamat egy fél napra, akkor az már fél siker, de nehéz mindet elintézni, hiszen ha több felé kell menni, és várni, akkor az idő csak telik.

Az öcsémnek szerettem volna venni a szüleimmel közösen egy új bukósisakot, vagy valami motoros felszerelést. A minap hallottam is egy jó akciót, de csak egy papírra tudtam feljegyzetelni; hogy bukósisak akció, és egy weboldalt, csak most nem találom sehol sem. A papír jegyzetek…na ezért hagytam fel velük, mert soha nem találtam őket. Te vezetsz listát? Ha még nem, viszont te is sokszor elfelejtesz mindent, akkor itt az ideje, hogy elkezdj jegyzetelni.