A képek, amik velünk maradnak

Én imádok régi képeket nézegetni. Persze relatív, mi számít réginek? Nekem az a nagymamám régi fotója is, és a saját gyerekkori, kamaszkori fotóim sora is. A nosztalgia-faktor mindkettőnél megvan. Különös, mennyire átalakult a fényképekhez való viszonyunk a modern korban, régen kincs volt, ha egy-egy készülhetett, most pedig másodpercenként kattintgathatjuk a fotókat okostelefonjainkkal. Megvan még a pillanat értéke? Könnyen el tudjuk választani a művészetet az egyszerű képtől? Ezek nem olyan kérdések, amikre most én fogom megtalálni a választ, főként nem egy rövid blogbejegyzés során, de érdemesnek tartom őket arra, hogy ízlelgessük őket, gondolkozzunk róluk, mielőtt bemutatok egy olyan fotóst, aki szerintem nagyon is jó látásmóddal rendelkezik. Szerintem fontos emlékeztetni magunkat újra meg újra, hogy becsüljük a képeket és a jó fotósokat, és attól, hogy tudunk fényképezni, ne gondoljuk magunkat annak.

Egy kismamafotózásnak például régen nem volt hagyománya, míg manapság már kifejezetten megszokott. A családunkban eddig csak egy kismamafotózás volt, de emlékszem, hogy a nővérem mennyire meg volt elégedve a fotóssal. Olyannyira, hogy amikor a másik nővérem jegyesfotózást szeretett volna újdonsült vőlegényével, egyértelmű volt, hogy kit szeretne felkérni fotósnak. Szoboszlai Krisztina profi munkájáért ugyanis az egész család odavolt, mindenki dicsérte és imádta a képeket, köztük én is. Szerintem egy fotósnál fontos az egyedi látásmód, a jó együttműködési képesség az alannyal/alanyokkal, a pontos és felelősségteljes munkavégzés, és a kész fotók megállapodás szerinti átadása. Itt minden teljesen rendben volt, így nem csak a kismamafotózás, hanem az ifjú jegyespár boldog pillanatainak megörökítése is abszolút siker volt.

A weboldalt egyébként érdemes alaposan áttanulmányozni, ugyanis sok hasznos infó található meg rajta, és természetesen a fotós számos munkája is elérhető itt. Szerintem az oldalon olvasható, korábbi ügyfelektől származó vélemények is magukért beszélnek: az például nagyon fontos infó, hogy Krisztina jól szót ért a gyerekekkel, ugyanis ilyen széles profilú fotósnál elengedhetetlen, hogy ne csak a felnőttekkel, hanem a lurkókkal is megtalálja a közös hangot annak érdekében, hogy a lehető legszuperebb képek készüljenek.

Ráadásul Krisztina esetében komplex szolgáltatásokról beszélünk: a szolgáltatásokat és árakat felvonultató menüpont alatt láthatjuk, milyen csomagajánlatok érhetőek el a különböző jellegű fotózásoknál, illetve hogy akár a smink, a frizura és a stúdió bérlésének óradíja is benne lehet már az árban. Emellett tanácsokat, részleteket is olvashatunk arról, hogyan érdemes a különböző fotózásokra készülni, mire lehet számítani.

Ajánlom, hogy látogass el te is a weboldalra, és győződj meg a csodás munkákról a saját szemeddel! Mi a családdal – vagyis a nővéreim – szuper tapasztalatokat, és emellett maradandó emlékeket gyűjtöttünk Krisztináról és a munkáiról.