Egy régi emlék és egy új helyzet

Amikor költözésre adtam a fejem, nagy munka kezdődött. Először is meg kellett találni azt a lakást ami leginkább megfelel az elvárásaimnak és ahol el tudom képzelni hogy éljek. Aztán, azt is ki kellett találni, hogy hogyan fogjuk lebonyolítani a kötözést. Meg persze össze kell pakolni a cuccaimat.

A dolgaim összepakolása lassabban ment mint ahogy terveztem, mert minden egyes apróságon megálltam nosztalgiázni. Most költöztem el a szüleimtől, és ezért volt egy szomorkás hangulata az egésznek. Ugyanakkor vártam már hogy a saját lábamra álljak, mert egyfajta szabadságot jelentett az egész. 

Minden kis mütyürt megnéztem külön-külön, és mérlegeltem, hogy szükséges lesz-e majd az új lakásomban. Valószínűleg sok, most hasznosnak ítélt tárgyról fog kiderülni hogy mégsem kell… de hiába, ragaszkodom a régi emlékeket idéző apróságokhoz.

A nagy pakolászás közben találtam egy régi képet. A szüleimet ábrázolta az első lakásuk előtt. Abból az időből amikor összeköltöztek. Két éve voltak együtt akkor, ha jól emlékszem. Huszonévesek voltak, a kor divatos ruháiban, amik most már kissé bizarrul hatottak. Nagyon boldognak látszottak.

De szegényeknek biztos nagy meló volt a lakás keresés anno. Hiszen még nem léteztek olyan weboldalak, mint ahol én kerestem eladó lakást. Akkor hogy találták meg azt az otthont, amit igazán szerettek volna? Szinte vicces belegondolni hogy az újságokat bújták nap mint nap, hátha találnak egy új hirdetést eladó lakásról. 

Örülök, hogy ma már egyszerűbb a helyzet. Csak beírom a keresőbe: eladó lakás, és már jönnek is a jobbnál jobb ajánlatok. Rengeteg lehetőség közül válogathatok különböző szűrőket alkalmazva, mint például az elhelyezkedés vagy az ár. Vannak képek, így nem kell vaktában érdeklődni. Tudok írásban is meg telefonon is kérdezni. Nagyot változott a világ azóta. Nekem egyértelműen könnyebb dolgom van már az internetnek hála. 

Ezen az oldalon egyébként nem csak lakásokra lehet keresni, hanem mindenfélére igazából, amit csak el tudunk képzelni. És igazán jó termékeket lehet kifogni olcsón! Tehát mindenképpen megéri itt is szétnézni, ha valamit venni szeretnénk. 

Sőt, eladni is lehet nagyon egyszerűen. Csak le kell fotózni az eladásra kínált tárgyat, írni mellé egy kis ismertetőt és már kész is! A rendszer automatikusan létrehoz nekünk egy felhasználói profilt, tehát még ezzel sem kell pepecselnünk. Azért is jó itt hirdetni, mert teljesen ingyenes az egész. Nem kell semmilyen jutalékot vagy plusz költséget fizetni. Nem úgy, mint anno az újságos hirdetéseknél. Az egész gyorsan pörög és sokkal könnyebben lebonyolítható egy-egy adás-vétel. 

Lehet értékelni az eladókat, ezzel kiküszöbölhető hogy rossz szándékú emberekbe fussunk bele, hiszen látni fogjuk az értékelés alapján, hogy mennyire megbízható az egyén. Ez is egy jó dolog a modern korban, ez a gyors információ áramlás. 

Végül úgy döntöttem, hogy a képet is magammal viszem. Jó lesz emlékezni a szüleimre, arra hogy ők is voltak fiatalok, és hogy hálás lehetek azért, hogy a mai technológiai közegben élek, ami nagyban megkönnyít mindent. A csomag tetejére csúsztattam a fotót és becsuktam az utolsó dobozt. Kész, most már megvan a pakolás, készen állok arra, hogy egy új életet kezdjek egy új lakásban.