Ilyen volt, ilyen lesz

A férjem kitalálta még mikor megvettük a házunkat, hogy csináljunk róla egy fényképet emlékbe az akkori állapotáról. Nem volt nagyon ronda, nem volt nagyon lepukkant, de azért ráfért a felújítás. Bele is kezdtünk hát a felújításba, szépen apránként. A régi kép a házról mindig szem előtt van, hogy tudjunk inspirálódni, és örülni, mennyivel jobbá tettük azóta.

A munkának azonban még koránt sincs vége. Most épp napelemet szeretnénk a ház tetejére. Ez sokat dob az ingatlan értékén is, és a környezetvédelem sem utolsó szempont.

A jó hír az, hogy az Európai Unió is úgy gondolja, hogy a megújuló energiaforrásoké a jövő, és célul tűzte ki maga elé a tagállamok ezen irányba történő fejlesztését. Ennek köszönhetően kis hazánkban is elérhető a napelem rendszer támogatás 2021 -ben.

napelem rendszer támogatás 2021

Legalább 500 000, de legfeljebb 10 000 000 Ft-hoz lehet hozzájutni magánszemélyként, 0%-os kamattal. Magyarán mondva csak annyit kell visszafizetnünk, amennyit kaptunk, ami azért valljuk be, elég kedvező. A napelem rendszer befektetésnek is ideális, így a hitel lehetőséget teremt a hosszútávú spórolásra.

A napelem rendszer ugyanis körülbelül 10 év alatt térül meg. Gyakorlatilag a törlesztő árát termeli meg nekünk ez idő alatt. Utána a megtermelt energia, amely megszabadít minket a villanyszámláktól, már maga a profit. A villanyszámlán spórolt összeg pedig azért eléggé jelentős és számottevő, főleg hosszú távon, így a megtakarítás is nagy összegű. Ezért döntöttünk úgy a férjemmel, hogy végigböngésszük a napelem rendszer támogatás 2021 -es listáját.

A Pentele Solar Kft.-t néztük ki magunknak, mint az a cég, amelyiket meg fogjuk bízni a munkával, mikor már arra kerül a sor. Ennek az a fő oka, hogy a piacvezető, legmegbízhatóbb gyártókkal dolgoznak, így a jó minőség garantált. Egy barátnőm pedig szintén ezt a céget bízta meg az ő napelem rendszerük telepítésével még régebben, és teljes mértékben meg van elégedve mind a munkájukkal, mind a napelemekkel.

Alig várom, hogy mi is a napelem rendszer tulajdonosok táborát erősítsük, és össze tudjuk hasonlítani a házunkat a régi képen szereplő verziójával. Rá sem lehet majd ismerni!