A mai képeken már fontos a szép mosoly

Ha valaki szeret régi fényképeket vagy általában portrékat nézegetni, az észrevehette, hogy régen a képeken nem volt divat a mosolygás. Ez egyrészt illem kérdése is volt, mert az emberekről életükben csak pár kép készült, és azokon nem nézhettek ki furcsán, így inkább nem mosolyogtak, hanem komolyan néztek. Másrészt meg a réi fényképek nem egy pillanat alatt készültek el, hanem több percig is nyugton kellett ülni, teljesen mozdulatlanul, és sokaknak nehéz fenntartani egy tökéletes mosolyt ilyen hosszú ideig.

A másik ok, hogy régen az embereknek elég rossz fogaik voltak, és ezeket nem nagyon akarták mutogatni. Még a nagyon gazdagoknak és a nemeseknek is lehettek nagyon rossz, lyukas és fekete fogaik, amiket inkább nem raktak volna rá egy portréra.

De ma már sokkal nagyobb figyelmet fordítunk a száj higiéniájára, már sokkal több eszköz van arra, hogy ápoljuk a fogainkat, sokat fejlődött a fogorvosi ellátás is. Mivel a szép fog már elérhető, ezért nem nagyon kedveljük azt, ha valakinek sárga meg szuvas fogai vannak, ez ma már olyan alap elvárás, hogy követelmény. Nem csak a képeken fontos a szép mosoly, hanem a mindennapi életben is.

Így érdemes legalább évente egyszer elmenni a fogorvoshoz. Én már egy rendelőbe járok évek óta, és meg vagyok vele elégedve, mert megbízhatóak, és eddig mindig kaptam hamar időpontot, és még online is lehet foglalni. A fogkorona árak bizonyos helyeken magasak tudnak lenni, de ebben a rendelőben jó áron dolgoznak, és profi munkát végeznek. Így már a fotózásoktól sem kell tartanom.