Család, vagy külföldi munka szobalány állás

Nehéz eldönteni, hogy mikor kell családot alapítani, mikor akarjuk, vagy tudjuk feladni a karrierünket. Te melyik csoportba tartozol, karrierista vagy, vagy inkább a család a fontosabb?

A karrier

Ma már nincs olyan, hogy egy nő nem dolgozhat, nem lehet karrierre, mint régen volt. Sok nő vágyik arra, hogy elismerjék, és teljesíteni tudjon. Azért megértem azokat az embereket is, akik éveken át tanulnak csak azért, hogy megszerezzék a megfelelő szakmát, és utána nem szeretnének mindent feladni.

Igen nehéz megtalálni azt a határt, hogy hol van amikor a családnak kell fontosabbnak lennie. Ha valaki tanult középiskolában, majd pedig egyetemen, és energiát, pénzt nem sajnált rá, akkor nem lehet rögtön családot alapítani. Ez egy igen nehéz helyzet. Ha a tanulás után van valaki, akkor azért nem szeretne még, mert nem élt, majd után azért, mert még csak most kezdett el dolgozni.

A családalapítás

Akik nem tanultak tovább, nem mentek egyetemre, vagy főiskolára, ők azért azt hiszem hamarabb alapítanak családot. Bár még soha nem néztem utána, de azt gondolom ez egy igen érdekes felmérés lenn. Vajon a diplomások vagy a nem diplomások döntenek előbb a gyermek vállalás mellett?.

housewife-33245_640Ma már nem az az első, mint mondjuk 60 vagy 70 évvel ezelőtt, hogy férjhez menjen valaki, vagy megnősüljön, hanem a munka. Igaz, minden nehezebb is, hiszen ha valakinek van családi háttere, még akkor sem könnyű, nem hogy ha nincs segítség. Ma már jóval kevesebb az a család aki tudja annyira támogatni a gyerekeket, hogy külön lakása legyen. Bér lehet, hogy régen azért is volt minden egyszerűbb, mert nem akartak a családok külön költözni, hanem generációk éltek együtt.

Az összetartozás, és együtt éles

Ma már azt hiszem máshogyan vagyunk bekódolva, és nem vagyunk képesek az együttélésre. Hogy miért gondolom ezt?

Régen nem volt szükség több házra, hanem volt egy nagy tercia, amit esetleg bővítettek, ha szükség volt rá. Mindenki együtt élt, egy fedél alatt. Igaz abban az időben nem úgy dolgoztak az asszonyok, mint most, nekik a ház körül voltak feladataik, főzés, és az állatok ellátása. Nem volt munkájuk úgy, mint a férfiaknak. Az egyik nagy mostani gondot ez is okozhatja, hiszen nehéz ellátni az otthoni teendőket is, és a munkahelyen is megfelelni.

De ha a mai világot nézzük, akkor örül egy család, ha van egy biztos otthon, ahová ha minden kötél szakad mindenki hazamehet. Ehhez képest alig építjük fel a saját vagyonunkat, és alakítjuk ki, iskoláztatjuk a gyerekeket, rögtön kezdhetünk mindent előrül, mert nekik akarunk egy saját otthont megteremteni.

Itthon igen csak nehéz jó munkát találni, olyat amit egy nőnek meg is fizetnek. Sokan ez miatt döntenek úgy, hogy külföldre mennek, és ott keresnek megfelelő munkát. Kint minden nőnek egyformán van lehetősége, aki beszéli az adott ország nyelvét. A szobalány állás manapság igen népszerű, hiszen nincs szükség szakmára hozzá, és mindig van szükség erre a munkaerőre.

Ha pedig valaki az mellett dönt, hogy külföldre megy dolgozni, akkor a család kérdése ismét háttérbe szorul. Ha a megfelelő időre várunk, lehet hogy soha nem jön el, hiszen mindig lesz valami, amiért nem alkalmas a most…