Régi képeket nézegetve jutott eszembe, hogy ideje csatornát cserélni

Van az úgy, hogy teljesen váratlanul jön az embernek egy-egy hirtelen ötlete, ami később események egész láncolatát hozza magával. Például nem is olyan régen régi családi képeket nézegettem, és volt köztük olyan is, ami a nagyszüleim régi házát ábrázolta. Az járt a fejemben, hogy száz évvel ezelőtt még rendesen megcsináltak mindent egy átlagos házon is, az utolsó darabja is mestermunka volt, például az ereszcsatorna. Azt csak karban kellett tartani, és a világ végéig működött. Erről ugrott be, hogy az enyémet is ki kellene lassan tisztítani, azonban amikor nekiálltam, láttam, hogy bizony itt-ott már nagyon rossz állapotban van. Kutattam is gyorsan egy sort, hátha találok egy hozzáértő vízszerelő céget, akiknél a csatornázás is szerepel a repertoárban, így bukkantam a https://topvizgazfutesszerelo.hu/csatornazas oldalra, ahonnan végül sikerült kihívnom a megfelelő embereket.

A csatorna a köztudatban a legtöbbször a szennyvízzel kapcsolatos, holott ebbe a témakörbe tartozik az eresz is, vagy akár a központi klímáknál a légcsatorna. A lényeg, hogy olyan cső (vagy félcső) rendszer, ami elvezetésre szolgál. Olvastam a https://topvizgazfutesszerelo.hu/csatornazas oldalon, hogy az esővíz-elvezető csatorna is szerepel a kínálatukban, és azt is megtudtam, hogy miért nem érdemes házilag nekiállni megtákolni. Elképzelhető ugyanis, hogy az eredmény nem tudja ellátni a feladatát, és a kivezető helyett a ház tövébe folyik majd a víz.

Mindezeken felbuzdulva felvettem velük a kapcsolatot telefonon, és megbeszéltem a munkatársukkal, hogy mi lenne a feladat, és mikorra tudnának jönni. Természetesen nagyon vártam az adott napot, az ilyesmi mindig izgalmas. A szakemberek alaposan felkészülve érkeztek, gyorsan hozzá is kezdtek a dologhoz. Felmérték, hogy hol vannak hibák, kicserélték az elhasználódott, eldeformálódott elemeket, kitisztították az összefolyókat és a kivezetőket. Tökéletes munkát végeztek, a következő nagy esőnél már a legkevésbé sem kellett amiatt aggódnom, hogy a víz nem a megfelelő helyre megy.