Fényképek a fiókban

A múlt hetet otthon töltötte szinte az egész család betegség miatt. A testvéremnek kezdődött először egy lázas fertőzése, kiderült, hogy vírus okozhatta, mert pár nap alatt mindenki elkapta. Lázasan ült otthon az egész család.

Pár napig elszenvedtünk a bajainkkal, mindenki szedte a lázcsillapítót. Nem is volt kedvünk elmenni a gyógyszertárba, annyira gyengének éreztük magunkat, hanem rendeltem lázcsillapítót egy oldalról. Így nagyon kényelmes volt, hogy házhoz szállították a gyógyszert. Remek megoldás, nem is tudom, hogy eddig miért nem gondoltam rá. Nem csak ételt, ruhát kényelmesebb a netről rendelni, de amikor betegek vagyunk kézenfekvő megoldás, hogy ne kelljen szaladgálni a patikába. A weboldalról többféle lázcsillapító közül is lehetett válogatni, valami olyat kerestem, ami nagyon gyorsan hat. Pár napig mindenkinek nagyon magas volt a láza, de aztán hétvégére szerencsére jobban lettünk. Még maradtunk otthon pihenni, kell időt hagyni, hogy a szervezetünk regenerálódhasson.

Amikor már jobban voltunk, elkezdtünk unatkozni és kinyitottunk egy fiókot. Tele volt régi fényképekkel, amiket már szinte el is felejtettünk. Sok emléket felidéztek a fényképek, amik még gyerekkoromban készültek. A betegség után, jó volt együtt nevetni a családdal. Mindenkinek felüdülés volt, kibeszéltük az elmúlt dolgokat. Még egész hétvégén pihentünk, de már mindenki jobban volt. Meglepően kellemes volt otthon maradni, miután több napig lázasan feküdtünk. A magas láz nagyon ki tudja fárasztani az embert, muszáj volt lázcsillapítót szedni. A sok fekvéstől, semmittevéstől is ki lehet készülni, jól jött, hogy megtaláltuk a régi fotókat a fiókban.

Egy-két kép annyira megtetszett, hogy elhatároztuk, be is kereteztetjük őket. Kiválasztottunk hármat, amit majd elviszünk a képkeretezőhöz. Volt már ilyen, hogy egyszerre volt beteg az egész család, egyébként ez összehoz minket egy kicsit. A hétköznapokon, úgyse tudunk elég időt együtt lenni. Mindenki dolgozik reggeltől estig, nem sok időt töltünk otthon. A lázasan otthon fekvés se túl jó közös program persze. Amikor mindenki rosszul érzi magát, nyűgös, könnyebben kirobbannak a veszekedések is. Jobb, ha ilyenkor mindenki fekszik a saját ágyában.

Anyukámnak vannak házi praktikái a lázcsillapításra, mesélte, hogy régen sokszor, csak hideg vizes borogatással tudták otthon kezelni. Ma pedig már házhoz hozzák a gyógyszert, ez sokkal hatékonyabb és elviselhetőbb módszer. Jól jött, hogy nem kell kimozdulni otthonról. Betegen autóba se jó ülni, sokkal nehezebb koncentrálni.

A régi képeket elkezdtük rendezgetni, rengeteg van, időrendi sorrendbe kell tenni, hogy jobban áttekinthető legyen. Albumokba raktuk őket, évek szerint, így később is egyértelmű lesz a hozzájuk tartozó történet. A családi történetek nagyon viccesek tudnak lenni, de vannak olyanok is, amikről inkább évekig nem beszélünk. Előjöttek érdekes történetek, mindenki elmesélte azt is, hogy mikor milyen betegsége volt. Sokszor van olyan, hogy lázzal is jár a nyavalya, de azt mondják, az enyhe hőemelkedést még nem kell csillapítani. Magas láz esetén, viszont elkerülhetetlen a lázcsillapítás. Most már azt is tudom, hogy, ha nincs itthon elég gyógyszer, akkor könnyedén rendelhetek a neten keresztül is. Ez a legkényelmesebb megoldás, és egy bizonyos összeg felett még a kiszállítás is ingyenes.

Hasznosan telt a hétvége, a fényképeket rendszereztük és még jókat is főztünk. Végre a betegség után megjött az étvágyunk. A sok finomságtól még újult erőre is kaptunk. Manapság csak digitálisan csinálunk képeket, főleg telefonnal, de a régi képeket nézegetve kedvet kaptam, hogy a laptopon lévő fotókból is kinyomtassak egy párat. Erről a hétről, azonban jobb, hogy nem készültek képek, így betegen nem néztünk ki túl jól. Nem tenném bele az albumba, nem szép emlékek.