Medencés képek, avagy a gyermekkori boldogság forrásai

Nagytakarítás, lomtalanítás. Elég utálatos feladatnak tartom, hogy őszinte legyek. Egyúttal azzal is tisztában vagyok, hogy szükséges mindezt megejteni a testi és a mentális egészségünk érdekében. 

Még a takarítással csak-csak elvagyok, hiszen ott motivál a látványos végeredmény, viszont a lomtalanítás nem igazán van ínyemre. Egyrészt a fáradtságos pakolás miatt, másrészt azért, mert nagyon könnyen elkalandozom. 

Mindig olyan típus voltam, aki szeret a régi emlékekkel elidőzni. Elég egy illat, egy ismerős szituáció, és rögtön beugrik a számos szeretetteljes emlékkép. Sokszor még azokkal is, amiket akkor nem átütő boldogágként éltem meg. Tényleg igaz, hogy az idő mindent megszépít! 

Pont ez a fajta érzelgősség okozta a legutóbbi lomtalanítás vesztét is. A haszontalan és hasznos dolgok elkülönítése közben egy fényképalbum került a kezembe. Az ilyen fotókönyvek a gyengéim, így rögtön nézegetni kezdtem őket. 

Az albumban a gyermekkori fotóink egy részét találtam meg időrendben felsorakoztatva. Egy vidám, csodás, forró nyárként vésődött az emlékezetembe a képek által megtestesített időszak. Gondtalan órák, egész napos játék a végtelennek tűnő nyáriszünetben.

Ezt a bizonyos nyarat az emelte ki a többi emlékem közül, hogy ekkor kaptuk meg a testvéreimmel életünk első, felfújható medencéjét. Korábban a medence vásárlás szóba sem jött anyagi okok miatt, és strandlátogatások számát sem kellett két kezünkön számolni. No de nem földbe ásott, csempével kirakott úszómedencére tessék gondolni… csak egy olyan kis felfújható, nagyobb lábáztató-szerű medence volt a miénk. Annak ellenére, hogy 20 centinél nem volt mélyebb, mi úgy éreztük, mintha egy saját tengerünk lenne. Csodás emlékek… 

-Hé, hát te már megint nem haladsz? – szakította meg nosztalgiázásomat a párom. 

Gyorsan magam mellé ültettem, és megmutattam neki, hogy mi kötött le ennyire. Meséltem a hideg vízről, a pár centis vízben történt búvárkodásról, és arról, hogy nálunk tanyázott az utca összes gyereke. Mi voltunk a legmenőbbek, hiszen volt saját medencénk. 

-Mit szólnál, ha mi is vennénk egyet a gyerekeknek? 
-Ez fantasztikus ötlet! – felcsillant a szemem a javaslat hallatán, és szinte már magam előtt láttam, ahogy az én gyermekeim is önfeledten pancsolnak a nyári hőségben. 

Még aznap nekiálltunk, hogy keressünk egy megfelelő fürdőalkalmatosságot. Szép emlékek ide vagy oda, azért olyat szerettünk volna, ami nagyobb, mint egy méretes pocsolya, és akár mi is tudjuk használni, ha lazítani támad kedvünk. Számtalan oldalt végig néztünk, mire eljutottunk a bestmarkt.hu-ig, ami végül a befutó lett. 

Ebben a webáruházban remek lehetőségeket találtunk. A megfelelő termék kiválasztása nem volt nehéz dolog a részletes szűrési lehetőségeknek köszönhetően. Az első, amit használtunk, az az volt, hogy csak a raktáron lévő termékeket mutassa. Minél hamarabb legyen itt, ha rendelünk valamit!
Remek szolgálatot nyújtott az oldalon található általános leírás a medencékről. Korábban nem tudtuk, hogy ennyi féle létezik, és ezen információk hiányában nem is tudtunk volna dönteni. A leírásból hamar rájöttünk, hogy nekünk bőven elegendő egy puhafalú darab is.
Mivel egy több személyes medencével már foglalkozni kell, nagyon jól jött, hogy minden karbantartással, elhelyezéssel kapcsolatos információt elolvashattunk a weblapon. Érthetően és teljes körűen leírták, hogy milyen típusba sorolhatjuk a medencéket, melyiket, kinek ajánlják. Innen tudtuk meg, hogy szükségünk lesz víztisztítóra, valamint azt is, hogy nem mindegy, hogy miből készül a medence anyaga. Amikor ezt a részt olvastam, az jutott eszembe, hogy ez nem csupán áruház, hanem egy információs kincsesbánya. Ugyan hol máshol kapnánk ennyi infót? Mennyi utánajárásba került volna? Kicsit bántam, hogy nem ismertem eddig ezt az oldalt. Mivel nem csak medencék vannak itt, hanem összesen 13 termékkategória között válogathat az ember, gyakorlatilag a bevásárlásainknak legalább a felét megoldhattuk volna ezen a webshopon keresztül is. Na de nézzük a jó oldalát: igaz már a múltbéli vásárlásainkat nem intézhetjük innen, de legalább már most tudom, hogy idén a karácsonyi ajándékok beszerzését stresszmentesen intézhetem innen.

Miután kiképeztük magunkat a honlapon található leírás segítségével, rá is térhettünk a megfelelő medence kiválasztására. Mivel a műszaki paramétereket részletesen megadták mindegyiknél, így könnyű volt kiválasztani a számunkra megfelelő árucikket. Nekem kifejezetten tetszett, hogy az általános ismeretek mellett egy-egy konkrét termékről is részletesen írtak. A részletesség mellett az tette igazán hitelessé számomra, hogy a vásárlók szabadon véleményezhetik az egyes termékeket. “Csillagozással” is kifejezhetik a véleményüket, de akár szöveges bejegyzést is írhatnak az adott dolog előnyös vagy hátrányos oldaláról.
Sokáig azért tartózkodtam az internetes rendelésektől, mert soha nem éreztem, hogy elegendő információ állna a rendelkezésemre a döntéshez. A bestmarkton ezzel semmi gond nem volt, sőt, még videót is mellékelnek egyes árucikkekhez!

Megrendeltük, és vártuk, hogy végre leteljen a 2 nap, ami a kiszállítás határideje volt. Nem kellett sokat várni, pontosan érkezett a csomag. Az öröm nagy volt, az izgatottságtól egész nap a kaput figyeltem, hogy megérkezett-e már a futár. 

Nekifogtunk felállítani a medencét: mivel már nagyon sokat bújtam a webáruház információs bázisát, kiemelkedő tudással rendelkeztem e téren is. Igaz, a fizikai kivitelezéshez időnként jól jött a férjem segítsége. 

Még aznap elkészültünk vele. Nagyon kíváncsi voltam már, a lurkók mit fognak szólni, ugyanis nem tudták, hogy anya milyen csomagot vár ennyire. 
A szájuk tátva maradt!

-Medence?! Fürödhetünk is benne? – kérdezték ragyogó, mosolygós, reményteli szemekkel. 
-Hát persze, hisz azért van!  

Hamarosan az egész család a vízben hűsítette magát. Nem is értem, hogy nem jutott korábban eszembe a medence vásárlás gondolata. Mennyi szép nyarunk lehetett volna már… 

Este fáradtan estünk be mindannyian az ágyba. Én mégsem tudtam pihenni: folyamatosan forgott az agyam, mivel lehetne még felejthetetlenebbé tenni ezt a nyarat. Ekkor jutott eszembe, hogy szétnézzek ebben a szuper webáruházban újra. Mivel rengeteg kategória volt, gondoltam megnézem, hátha van ott valami, amivel fokozhatjuk a közös mókát.
A fél éjszakámat azzal töltöttem, hogy átnéztem a kategóriákat. Nem volt nehéz találnom nekünk való dolgokat: számos játékba, labdába botlottam, továbbá ekkor jutott eszembe, hogy egy fényképezőgépet is rendelhetnék.
Az oldalon egy külön kategória volt, ahol fotózással kapcsolatos termékeket sorakoztatnak fel. Mindenki találhat magának valót, hiszen egyaránt elérhetően amatőröknek és profiknak való gépek, valamint kiegészítők között is megtaláljuk a vidám szelfibotot és a komoly objektíveket is. Természetesen nekem nem kellett semmi extra kellék, de örültem volna, ha találok olyat, aminek nem lesz baja, ha lefröcskölik a gyerekek. A bőség zavarában elvesztem, nem találtam egyszerűen vízálló készüléket. Már majdnem elnyomott az álom, amikor végre feltűnt, hogy felül van egy keresősáv, amivel tetszőleges kifejezésre kereshetek rá. Amikor ide beírtam a vízálló fényképezőgép szókapcsolatot, rögtön kilistázta a lehetőségeket. Reménykedtem, hogy legalább egyféle lesz, de még ebből is többfélét hozott ki!
A kosár hamar megtelt, és én aznap éjjel már a következő bestmarktos csomagom érkezéséről álmodtam. 

Vártam a futárt, mint a messiást. Az érkezést követően úgy bontottam ki a kartondobozt, mint a gyerekek a karácsonyi ajándékot. 

Hamarosan az új eszközöket is bevettük a délutáni szórakozásunkba. Kifejezett öröm számomra, hogy a legszebb pillanatokat folyamatosan meg tudtam innentől fogva örökíteni. Hol a férjem és én, hol pedig a gyerekek élvezték az új medence előnyeit. Imádtam minden egyes percet. A kertünkbe szép lassan egyre több gyermek járt: a mieink is „menők lettek” a medence által. Sok új barátot szereztek azon a nyáron, és valóban nem lehetett letörölni a mosolyt egyik gyermek arcáról sem. Külön boldogság, hogy minden apró mozzanatot megörökíthettem ezek közül, hogy egy napon majd az ő szívüket is újra megtöltse a szeretet és a vidámság, amikor ezeket a fotókat nézegetik. 

Leültem a kanapéra, és ezeken a gondolatokon merengtem, elképzeltem a távoli jövőt. Bámultam magam elé, és közben mosolyogtam. 
-Szerinted anya minek örül ennyire? – hallottam meg fél füllel az egyik csemetém suttogva elhangzott találgatását. 
-Biztos megint rendelt egy csomagot abból az internetes boltból. – hangzott a válasz. 

A mosolyom nevetésbe fordult ezen eszmefuttatás hallatán. Nem is olyan rossz ez a logika egy ötévestől! 

Bár a mosolyom okát csak közvetve köszönhetem a bestmarkt.hu-nak, nem is állt olyan távol a valóságtól, amit a gyermekem mondott. Ez a weboldal adta meg az összes eszközt ahhoz, hogy ilyen boldog nyarunk legyen. Igaz, még nem tudom, mit tartogat a következő év, de abban már most biztos vagyok, hogy jövőre is fogok rendelni innen valamit, hogy ne csak ez az egy nyarunk legyen felejthetetlen.