Így kell megmenteni a régi képeket és eladni egy használt laptopot

Azt hiszem, manapság már egyre többen vannak azok az emberek, akik csak egy-két fontosabb vagy csak a nagyon jól sikerült fotókat hívatják elő, a többit pedig inkább digitálisan, a számítógépükön tárolják. Ami persze abból a szempontból mindenképpen előnyös, hogy így nem fakulnak ki a régi képek az idő múltával sem. Így pedig a számítógépen vagy laptopon tárolt képek biztonságban vannak.

Az egyik kedves szomszédom lányának, Krisztának is ez okozta az egyik problémát, amiért félt megválni a már régi használt laptopjától. Sok régi, és digitalizált fotót tárolt a gépén és aggódott, hogy ezek el fognak tűnni, ha a laptopja végleg tönkremegy, ezért mihamarabb cselekedni akart.

A másik oka pedig az volt, hogy ő nem szeret semmit csak úgy kidobni. Minden használt eszközét inkább eladja, mert azzal is az újkori ár egy töredékét visszakapja. A fotók tárolásának kérdése nagyon hamar megoldódott, mert sikerült átmenteniük az asztali számítógépre, viszont a laptop eladásával még voltak problémák. Csináltak a gépről pár fotót, és megpróbálták maguk eladni az interneten, de sajnos még hetekkel később sem sikerült eladni. A helyzetet megnehezítette az is, hogy habár a laptop tulajdonságai adottak, de Kriszta nem ért annyira ezekhez a dolgokhoz, így ha volt is érdeklődő nem nagyon tudta megmondani neki, hogy pontosan mire is elég a gép teljesítménye.

Eldöntöttem, hogy megpróbálok segíteni nekik, mert ők is sokszor kisegítettek már engem, például amikor nem volt elég liszt vagy cukor otthon a sütihez.

Megérdeklődtem egy informatikával foglalkozó ismerősömtől, hogy nem tudja-e véletlenül, hogy a használt laptop felvásárlás hogyan működik.

Megmutatta egy üzletnek a honlapját, ahol többek között használt laptop felvásárlással is foglalkoznak és az ő nővére régi laptopját is ott sikerült eladni.

Mielőtt továbbadtam volna az infót, természetesen én is megnéztem, hogy hogyan működik a dolog és mi kell hozzá.

Nagyon korrektül megtalálható minden szükséges információ a honlapon. Egy táblázatba össze van írva, hogy milyen összeghatárokon belül vásárolják fel a használt laptopokat, a szükséges lépéseket is pontokba szedve leírták. Ami pedig sokkal előnyösebb a magánúton való eladásnál az az, hogy adásvételi szerződés is készül a laptop eladásáról, amit magánszemélyek a legtöbbször nem írnak és nem is várnak el. Pedig azt gondolom, hogy ez egy fontos momentum.

Ahhoz, hogy pontos árajánlatot tudjanak adni, ki kell tölteni a honlapon található űrlapot, a laptop paramétereivel és tulajdonságaival, aminek alapján egy körülbelüli árajánlatot küldenek ki az ügyfél részére. Ha pedig ez megfelelő, akkor nincs más teendő, mint eljuttatni a laptopot a Budai vagy pedig a Pesti oldalon található üzletek egyikébe, ahol tesztelik és bevizsgálják a gépet. Pontos árajánlatot ezután tudnak adni.

Ami pedig szerintem egy bónusz, az az, hogy a felvásárlás után, a használt laptop ára kérhető készpénzben, de akár egy másik laptop árába is beszámíttathatjuk, ha úgy döntünk, hogy náluk szeretnénk vásárolni. Azt gondoltam, hogy ez Krisztának kifejezetten jól jöhet, mert akár két legyet is üthet egy csapásra.

Használt laptop felvásárlás

Ezeknek az információknak a birtokában már bátran mondtam meg Krisztának, hogy az ő problémájára a használt laptop felvásárlás a megoldás, mert így neki sem kell többet az eladással vesződnie.