Tárhely, honlap és már mehetnek is a netre a régi fotók

Egész halom régi fotót találtam a nagymamám lakásában, amikor pakoltunk ki tőle. Sok családi kép volt közöttük, de ami engem is nagyon meglepett, hogy talán még több természetet és várost ábrázoló fénykép is felbukkant. Sosem mesélt ezekről, vagy mutogatta őket, úgyhogy lehet, hogy még a nagyapámé volt, de ő már nagyon régen elment. Nagyon megtetszettek ezek a képet, ezért úgy döntöttem csinálok egy blogot, ahová feltöltöm őket és írok róluk.

A RackForestnél vásároltam első körben webtárhelyet, mert hát enélkül elég nehéz lenne bárhová is honlapot varázsolni. Ha nem lennétek jártasak: a webtárhely az a tároló (jelen esetben SSD), amin minden, a honlapra feltöltött tartalom elfér és előhívható, amikor valaki rákattint egy hivatkozásra, vagy egy aloldalra.

Bár nem beszélünk végtelenül sok képről, mégis, azt szerettem volna, hogy nagyon jó minőségben, nagy felbontásban kerüljenek fel az oldalra, hogy minél részletesebben írhassak róluk. Ezért a webtárhely csomagok közül az SSD Four névre hallgatót választottam, amivel 4 GB tárhelyet bérelek azóta a RackForesttől, mindezt éves szinten 8900 Ft-ért (plusz áfa, persze). Meg lehetne oldani az egyel olcsóbb csomaggal is a dolgot, de azt gondoltam, hogy akkor már miért ne legyen minél szebb és minél részletesebb minden kép.

Az 5 napos ingyenes tesztüzem során minden rendben volt, semmilyen fennakadást nem észleltem a webtárhely szolgáltató részéről, úgyhogy reménykedek, hogy a későbbiekben is minden zökkenőmentesen fog működni. Aztán hogyha hasonló képekre bukkanok még másutt is, legalább bőven lesz tárhelyem ahhoz, hogy azokat is jó minőségben töltsem fel és írjak róluk néhány érdekességet, vagy szórakoztató, olykor elgondolkodtató anekdotát és / vagy mesét.

webtárhely