Emlékezetes fotók modern köntösben az esküvőre

esküvői ajándékok vendégeknek

Hosszasan lehetne vitákat folytatni arról, hogy milyen előnyökkel, hátrányokkal rendelkeznek a hagyományos fényképezési módszerek és a digitális alternatívák. Egy okostelefon vagy digitális kamera révén már-már megszokottá válik, hogy szinte korlátlan mennyiségben készíthetjük a képeket, különböző szögekből, filterekkel és beállításokkal, amíg az eredmény eléggé meg nem közelíti a tökélyt. Ezzel szemben a klasszikus, amatőr fényképezésnek számomra pont az esetleges hibái adtak egy hamisíthatatlan szépséget: egy hirtelen mozdulat, egy váratlan pislogás, nevetés a kép készítése közben. Épp ezért érződnek számomra ezek a régi képek őszintébbnek, mert erőteljesebben tudják visszaadni az eredeti pillanatot és érzéseket.

Ebből is eredhet, hogy szeretek élni azokkal a lehetőségekkel, melyek során alkalom nyílik megörökíteni egy-egy jeles alkalmat a szelfibotok, okostelefonok és tabletek kínálta széles palettán túl.

A hugicám esküvőjét szerveztük, és azon tanakodtunk, hogyan készülhetnének személyesebb esküvői ajándékok vendégeknek, ha valamilyen fotókkal kapcsolatos dologban gondolkodunk. Ekkor akadtam rá a Selfiegép csapatára, akiket túlzások nélkül mintha csak számomra találtak volna ki.

A Selfiegép vállalja, hogy egy apró, dobozba épített fényképezőgéppel és fotónyomtatóval berendezkednek az adott esemény egy sarkába, ahol aztán a rendezvény során bárki igénybe veheti a szolgáltatásukat, és az adott pillanat során, barátokkal, rokonokkal készíthetnek fényképeket. A gép kezelésében a csapat egyik tagja is segítséget nyújt, az elkészült képek pedig amellett, hogy azonnal, korlátlan mennyiségben elkészülő esküvői ajándékok vendégeknek, digitális formában is rögzítésre kerülnek, és később akár a többi fényképhez hasonlóan megoszthatóak, feltölthetőek. Így a modern eszközök párosulnak egy klasszikusabb megoldással, ami elősegíti, hogy átadhassuk magunkat a fotózás pillanatának, hiszen nekünk semmi mással nem kell törődnünk.

Ráadásul biztosítanak egyedi háttereket, kiegészítőket, valamint megoldható az is, hogy az elkészülő fényképekre automatikusan rákerüljön egy dátum, egy tetszőleges keret vagy felirat, mely csak még ideálisabbá teszi olyan eseményekhez, mint egy esküvő. A szervezés rugalmas, 4-6-8 órás időtartamra bérelhető, ám akár a helyszínen is meghosszabbítható, az elkészíthető képek száma korlátlan. Az eredmény pedig fergetes, minden vendég olyan képeket vihetett magával haza ajándékként, mely amellett, hogy tökéletesen visszaadta az este hangulatát, nem igényelte az elkészült képek összevadászását, egyszerre érződtek hagyományosnak, analógnak, ám mégis profibbnak, mintha csak telefonokkal vagy kamerákkal szaladgáltunk volna.

Tesómék egyébként alaposan átrágták magukat a honlapon, mielőtt felkeresték volna a Selfiegép csapatát, és azt mesélték, nagyon informatív a weboldal. Az árazás is világosan fel volt tüntetve, így sokkal könnyebb volt az esküvő, azon belül a köszönőajándék költségeivel számolni. (De gondoljunk bele, ez nem csak a násznép ajándéka, hanem a házaspáré is volt egyben! A felkért fotósuk mellé ugyanis tulajdonképpen még egy fotóst kaptak ezzel a kis készülékkel.)

Miután eldöntötték, milyen időintervallumban szeretnék kibérelni az eszközt, a weboldalon a “Kapcsolat” menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlap segítségével vágtak neki az egyeztetésnek. Itt leírták az elérhetőségeiket, az esküvő dátumát és helyszínét, ez utóbbi által számolták ki nekik a végső árat (a 60 Ft/km-es kiszállási díj jött még hozzá a bérlés árához).

Ajánlom mindenkinek, hogy tegyetek egy próbát a Selfiegéppel!