Kis fürdőszoba ötletek

El szeretném nektek mesélni a fürdőszobánk felújításának történetét.

A barátaimmal van egy közös albérletünk, amit nagyon szeretünk. Jó helyen van, viszonylag jó árban, és nagyon jó fej a főbérlőnk. Régóta béreljük már ugyanazt a lakást, három jóbarát, két lány és egy fiú. A szobáink és a nappali is tele van a régi közös képeinkkel, sok a közös emlék, jó ilyen légkörben lakni. Sokan mesélik és panaszkodnak, hogy szörnyű lakótársaik vannak, ez számomra elképzelhetetlen.

Az mindig bajunk volt, hogy a fürdőszobánk egy picit kicsi, és átláthatatlan. Három ember piperéinek azért gondolhatjátok, kell a hely. Felhoztuk ezt a témát a főbérlőnek, és elég érdekes választ kaptunk. Úgy volt vele, hogy alapból jó állapotú, tehát funkcionálisan semmi baja, lehet használni, na persze, ebben igaza is volt. Erre felajánlotta, hogy amennyiben mi megoldjuk a fürdőszoba felújítását, akkor állja a költségeket, sőt, addig, amíg tartanak a munkálatok, addig használhatjuk az ő vizesblokkját a néhánnyal arrébb levő saját lakásában. Ezenkívül az ügyintézés meg ilyesmik miatt levont a lakbérünkből is, hiszen a lakás fenntartása, karbantartása mégis az ő feladata lenne, nem?

Persze tudtuk, hogy azért csinálja ezt, mert manapság egy felújítás azért nem egy leányálom. Kezdve ott, hogy ki kell találni, milyen legyen a fürdőszoba. A kis fürdőszoba ötletek száma véges, itt pár négyzetméteren nagy dolgok múlnak. És nyilván, elgondolkoztunk, hogy biztos jó ötlet-e nekünk szenvedni ezzel, de végtére is, mindannyiunk élete úgy áll, hogy nem mostanában akarnánk elköltözni innen bárhova is… Túlságosan szeretjük és megszoktuk.

Szóval az ötletelésen kívül nyilván a szakemberek felkutatása sem olyan egyszerű. Viszont mivel ugye hárman vagyunk, ezért felosztottuk a munkát, a feladatokat magunk között. Nem mondom, hogy ezután minden konfliktusmentesen alakult, de igyekeztünk. Rátaláltam egy oldalra, ami aztán vicces módon a bibliánk lett az egész felújítás alatt.

Ugyanis ezen a honlapon, lépésről lépésre le van írva, hogy mit, mikor, mi után, s hogyan érdemes csinálni! Én megmondom őszintén, egy glettelő kanál vagy minek hívják se volt soha a kezemben, pedig volt szó róla, hogy amit lehet, csináljunk mi, két kézzel… de az már tényleg nagyon sok munka és idő lett volna.

Meglepett, hogy az első a honlap listáján az volt, hogy válasszuk ki a színeket. Ez szerencsére a legkönnyebb és leggördülékenyebb rész volt, hiszen ezer éve barátok vagyunk, hasonló az ízlésünk, eldöntöttük könnyen, hogy – persze a főbérlő beleegyezésével – egyszerű lesz: fehér és a kék árnyalatai. Ezeknek tudatában kellett elmennünk csempét és padlóburkolatot választani. Ez azért már nehezebb volt, mert ugye nem annyira értünk hozzá, de szerencsére a férfi előtört a haverunkból, és mindent elolvasott meg kibogarászott az egyes anyagok előnyeiről és hátrányairól, így nekünk már valóban csak válogatni kellett. A következő lépés a vizesblokk volt, ami a kis fürdőszobára való ötleteléssel kapcsolatban sajnos – vagy szerencsére – nem volt vitatárgya: zuhanykabinra van szükségünk. Ezután választottunk csaptelepet, mosdókagylót, ilyesmiket. Ami a WC-t illeti, úgy gondoltuk, hogy elég lesz az egy darab WC a lakásban, ami másik helyiségben van, így is helyet tudunk spórolni a picike térben, hogy kivetetjük a WC-t.

Egy törölközőszárítót mindenképp be akartunk szerezni, mert eddig nyirkos volt mindig minden. Ezek után a tervezések után kerestük fel a furdoszobaotletek.hu munkatársait, és kértünk árajánlatot, majd ők voltak, akik segítettek a megvalósításban. Ezek azért keservesen hosszúnak tűnő hetek voltak, de a tervezésnek köszönhetően viszonylag gördülékenyen ment az egész. Mikor már majdnem minden megvolt, akkor pedig még egy ikeázást beiktattunk, és vettünk fürdőszobaszőnyeget, szappantartót, meg ilyesmiket, hogy azért szép is legyen meg komfortos a hely. Persze jó volt, hogy nem a saját pénzünket költöttük, haha!

Leírni is fárasztó, és tényleg sok munkánk volt ebben az egészben, de így, hogy lépéseket kellett követnünk, nem volt annyira borzasztó, és végülis jól éreztük magunkat az egész alatt, csomó hülye képünk született, amiket aztán egy ilyen kis laminált lapon kiakasztottunk az újdonsult fürdőnkbe, nagyon vicces és aranyos!