Régi fotók a régi világról

Mindig is különösen vonzódtam a régi fotókhoz, legyen azoknak szinte bármilyen témájuk. Mikor a családi látogatások során a kezembe kerül egy régi fotóalbum, egy képet hosszú percekig is képes vagyok csodálni. Talán a történelem és a régi idők romantikája iránti szeretetem miatt alakult ez így ki bennem, de nem tudhatom biztosan.

A régi fotókat én két nagy csoportra osztom.

Vannak az ismert, gyakran a történelemkönyvekben is feltűnő, régebbi felvételek. Ezeket azért általában mindenki ismeri és látta már. Tipikusan ide tartoznak például a híres háborús képek is.

A másik csoport a nagyközönség számára kevésbé ismert, eldugott ősrégi fotógráfiák. Ezek rendszerint családi fotók, vagy egy amatőr fényképész saját képei.

Én mindkét fajtáért rajongok, de azért az utóbbiak valamivel különlegesebbek a számomra. Mikor egy ilyen fénykép fölött ülök, el lehet gondolkodni a készítésének a körülményein, vagy arról, hogy ki volt a fotós és kiket ábrázol a fénykép. Egy ismertebb kép esetén erre nincs lehetőség, hiszen ott tudni lehet annak a hátterét. Már az is egy nagyon különleges érzés, mikor a kezünkbe akad egy ilyen kép, hiszen ki tudja mennyi idő telt el, mióta utoljára látta valaki.

Számomra hihetetlen értékkel bír egy olyan tárgy – ez esetben fénykép –, ami egy régi korból származik.  Talán ez azért van, mert a múltat újra nem lehet átélni. Azt az érzést, azt a hangulatot már soha nem kaphatjuk vissza. Éppen ezért értékelődik fel egy ilyen felvétel, hiszen ennél közelebb nehezen kerülhetnénk ehhez a valamikori érzéshez.

Egyszer a kezembe került egy régi kép, teljesen véletlenül. Van egy teaház, ahol ott lehet hagyni a saját könyveinket és cserébe elvihetünk egy másikat. Egy ottani könyvben találtam egy fotót, ami gyári munkásokat ábrázolt. Szerintem a múltszázad elején készülhetett.

Ezt a képet nézegetve ötlött fel bennem, hogy lehetne egy olyan weboldalt készíteni, ahol ilyen régi fényképeket lehet árulni és venni. A hozzám hasonlók biztosan ki használnának egy ilyen lehetőséget.

Ilyen weboldal sikerének az alapját egy Online marketing tanácsadás és kivitelezés jelentheti, így úgy döntöttem, hogy csak is a legjobbal fogom beérni. Ezen a linken láthatjuk is, hogy kikben érdemes a bizalmamat elhelyezni.

A webhelyükre fellépve azonnal összeállt a kép, hogy pontosan mi is az, amivel ők foglalkoznak. Ez annak köszönhető, hogy a fontos információk átláthatóan vannak elhelyezve az oldalukon, ennek köszönhetően mindent nagyon hamar megtalálunk. Minden kérdésre, ami megfogalmazódott bennem, arra itt rövidesen választ is kaptam. Nem csak tartalmilag top kategória ez az online felület, de a kinézetére sem lehet semmilyen panaszunk. A design elemek és a színek nagyon gondosan lettek megalkotva és kitalálva. Kellemesek a szemnek, de még sem estek sehol sem túlzásba a használatukkal. Mindenből pont annyi van, amennyire szükség van. Elmondhatom, hogy már önmagában a weblapjuk is bizalmat ébresztett bennem velük kapcsolatban.

Online marketing tanácsadás és kivitelezés

Külön jó pont az is, hogy többször is találkozhatunk itt a korábbi megrendelők véleményeivel. Ezek kivétel nélkül megerősítik azt, amit amúgy is gondoltam: a webhelyem a lehető legprofibb kezekbe fog itt kerülni. A véleményeknél egyébként fel vannak tüntetve a régebbi ügyfelek weboldalai is, így saját magunk is láthatjuk ennek a szolgáltatónak az eredményeit. Minden esetben igen komoly sikereket értek el a partnereik számára az online marketing területén. Az ügyfeleik vállalkozásai igen sokféle profillal rendelkeznek. Találhatunk köztük szolgáltatókat és webáruházakat is, így elkönyvelhetjük, hogy egy igen sokoldalú, Online marketing tanácsadással és kivitelezéssel foglalkozó cégről beszélhetünk.

A weboldaluk felső részében láthatjuk azt, hogy milyen eszköztárakkal is rendelkeznek ahhoz, hogy egy vállalkozást megerősítsenek az internetes jelenlétet tekintve. Itt foglalkoznak weboldalkészítéssel, kereső motorokra történő optimalizálással, linképítéssel, szövegírással, hirdetésekkel és grafikával is. Azt el meg tudják határozni a számunkra, hogy ebből az eszközmixből pontosan mik azok, amikre nekünk szükségünk van. Hiszen egyáltalán nem biztos az, hogy egy adott vállalkozásnak mindent alkalmazni kell innen. Ez függhet egy cég szakterületétől, a célközönségétől, a piaci helyzetétől és még sok minden mástól is.

Nem kell aggódni, hiszen nem nekünk kell megmondanunk azt, hogy pontosan mire is van szükségünk. Ennek a szolgáltatónak hitvallása az, hogy az ügyfeleket alaposan kikérdezik az elképzelésekről, a célokról és a vállalatuk üzleti modelljéről. Itt egy erőteljes partneri kapcsolat fog kiépülni, ahol a sikert mindenki ugyanúgy akarja.

Meg kell említenem azt is, hogy ez a szolgáltató korrekt és betartja az üzleti etika szabályait. Mit is értek ez alatt? Egy adott területen, piacon csak egy ügyféllel dolgoznak. Tehát ha egy vállalat minél jobb Google helyezésén dolgoznak, nem kell attól tartani, hogy a konkurenciájával is ugyan ezt teszik.

Az egyik legerősebb eszközük a keresőoptimalizálás, ami egy igen összetett feladatot jelent. Számtalan elemből tevődik össze az, hogy egy adott kulcsszóra hova is helyeznek el minket a keresőrobotok. Ezt a feladatot csak komoly szakemberekkel lehet megoldani, amikkel ez a cég rendelkezik is. Minden azzal kezdődik, hogy ki kell találni azokat a kulcsszavakat és kifejezéseket, amiket erősíteni szeretnénk.

Miután ez megtörtént, megkezdődhet ezeknek a kulcsszavaknak az elhelyezése a weboldalon. Persze nem mindegy, hogy ez hogyan is történik. Lényeges a kulcsszavak sűrűsége, a kulcsszavakat tartalmazó szövegeknek a minősége és még sok minden más is.

Ezeket a kulcsszavakat a linképítés során is fel tudják használni. Ennek lényege, hogy a kulcsszó itt külső webhelyekre kerül, linkek formájában, amik az adott internetes felületre irányítanak. Ez egy olyan eljárás, amit a kereső robotok igen csak díjaznak. Persze itt is sokat számít a linknek otthont adó blog és szöveg színvonala.

A keresőoptimalizálás nem csupán a kulcsszavakról és azoknak az elhelyezéséről szól. A weboldal betöltésének a gyorsasága és a technikai hátterének a nívója szintén nélkülözhetetlen a sikerhez. Ugyanígy szerepe van közösségi hálózatokon történő szereplésre is. Ez a felsorolás persze közel sem teljes.

Látogatókat szerezni hirdetések útján is van lehetőség. Ez is az Online marketing tanácsadás és kivitelezés egyik elengedhetetlen része, amiben itt szintén a segítségünkre lesznek. Akár Facebook vagy akár Google Ads hirdetésekről beszélünk, tökéletes helyen járunk ahhoz, hogy ezeket sikerre vigyük. A hirdetések már csak azért is elengedhetetlenek, mert ezek az organikus keresési eredmények előtt helyezkednek el. Ezeknek a hirdetéseknek a megfelelő elhelyezésük rendkívül fontos, de ez a csapat természetesen ennek is a mestere.

Külön figyelmet szentelnek a szövegírásnak is, aminek két típusát is megkülönböztetik. Beszélhetünk kreatív szövegírásról, aminek elsődleges feladata az, hogy egy weboldalra látogató vendéget a vásárlás irányába tereljenek. A másik változat a tartalommarketing, aminek a célja az, hogy információkat szolgáltasson egy termékről, szolgáltatásról vagy valami másról.

Ki merem jelenteni, hogy egy vállalatvezető számára az egyik legjobb döntés lehet az, hogy ezzel a kiváló csapattal partnerséget építsen ki.